Hier kunt u lezen hoe wij in contact zijn gekomen met Stichting Semmy.
In augustus 2008 werd bekend dat Iris Klaassens, een leerlinge van de school van onze kinderen ongeneeslijk ziek was, zij kreeg de diagnose Hersenstamkanker. Op dat moment werd het duidelijk dat Iris hooguit nog een jaar zou leven.

We hebben tijdens haar ziekte via haar eigen weblog alle lief en leed kunnen volgen en uiteindelijk nadat Iris 9 maanden lang heeft gevochten , deze oneerlijke strijd verloren en is zij overleden op 31 mei 2009. Iris werd slechts 5 jaar oud...Lees het verhaal van Iris hier.

Iris Klaassens

Dit heeft ons allen diep geraakt en het is natuurlijk ondenkbaar en onbegrijpelijk dat je je kind moet verliezen. Stichting Semmy doet onderzoek naar deze ziekte, maar wordt helaas door de overheid nog niet gesteund omdat de omvang van de sterfgevallen botweg gezegd te klein is. Deze stichting leeft dus van sponsorgeld. Hier willen wij graag ons steentje aan bijdragen!

Ook de vader van Iris zet zich in voor Stichting Semmy. Wij willen de familie Klaassens graag een warm hart toedragen en de stichting een helpende hand aanreiken.

Wij, 6 vriendinnen allemaal op onze eigen manier betrokken bij het verhaal van Iris hebben de koppen bij elkaar gestoken en bekeken wat wij kunnen doen voor de stichting. De 4 mijl van Groningen is natuurlijk een dag die in het teken staat van het steunen van goede doelen!

Zodoende bundelen wij onze krachten en proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting die het geld voor onderzoek zo ontzettend hard nodig heeft!

In het westen van het land heeft de stichting al meer naamsbekendheid, hier in het Noorden (bijna) niet. Hier willen wij verandering in brengen door ook in het Noorden Stichting Semmy bekendheid te geven en Nederland te laten zien wat wij Noordelingen kunnen doen!

Dit willen we bereiken door redactionele stukjes in regionale / landelijke kranten te zetten, flyers te verspreiden, sponsoren te benaderen en activiteiten te organiseren, zie voor actuele activiteiten, kopje ‘activiteiten' Ook zullen wij collecteren op evenementen en kunt u ons tegenkomen bij uw voordeur!

Ons gezamenlijk doel is:

Op 17 oktober de Stichting een mooi bedrag te overhandigen en zodoende ons steentje bijdragen aan de onderzoeken die zo ontzettend hard nodig zijn.

Stichting Semmy ook in ons mooie Noorden op de kaart zetten! Meer bekendheid=meer geld=meer onderzoek = kans op genezing!

Hier een foto van Lynn, de zus van Iris!

Samen met Wendy van Dijk, ambassadrice van Stichting Semmy!

Wendy van Dijk en Lynn Klaassens
Update 20 oktober
--------------------------------
Onze cheque is overhandigd, maar uiteraard zijn alle donaties nog van harte welkom! Doneer nu

Ons verhaal: Lieve Iris, onze drijfveer!

sluiten";